top of page

A Silverlake Kitchen Goes Bold on Color & Pattern


We had so much fun designing a new custom kitchen for our Silverlake clients! The family of four, including two young children, wanted a fun, lively space where they could cook and have casual meals together. The house has modern mid century bones with clean lines, large windows and lots of natural light throughout, so we knew right away that the bright home needed a bright kitchen. The young homeowners, who initially planned to tackle the design updates on their own, had three priorities for the space:

First, the kitchen needed to function well for a master home cook. The galley style layout worked well, and knocking down walls wasn't an option, so rather than overhauling the entire floor plan, we focused on fine tuning the cabinetry organization. We also upgraded some of the appliances and incorporated a clean-lined range hood in lieu of the old vent/microwave combo. One of the most impactful decisions was to swap out a strange, unused bar seating area for a cozy breakfast nook so the entire family could enjoy the space together.

Second, it had to be unfussy and easy to clean. That meant we needed to select wipeable wallpaper and decided to forego cushions on the bench seat for now. We designed the bench seats to flip up for easy access to secret storage in the base!

Lastly, the room had to feel lively and vibrant. Green cabinets had always been on the homeowner's must have list, so we selected the perfect shade and added brass pulls to keep things feeling warm and elevated. Thatcher's Goldendale graphic patterned wallpaper added a dynamic and fun sensibility. The geometric shapes interplay beautifully with the clean lines of the herringbone tile layout, cone pendant and round dining table.

Everything came together to feel clean and modern, yet warm and fun - casual yet elevated.

Who doesn't love a good before and after? Take a look at where we started:


Along with plans and physical material samples, our in house renderings helped the client visualize how the new design would feel in the space.


The room felt immediately brighter after the old dark cabinets and black counter top were removed. You can see we decided to keep the existing tile floor since it worked well with the new design and gave us a little breathing room in the budget.


Textures, patterns and just-the-right-shade of playful green intermix to create a soulful yet modern space made for sharing snacks after school or preparing a five course meal. Our favorite trick for making this space feel more expansive and cohesive was taking the cabinetry, as well as the backsplash tile, all the way up to the ceiling. Near the dining nook, the custom white oak shelves create a beautiful and functional focal point too. We just love how it all came together! Take a look at the final result:

Custom Cabinet Color // Benjamin Moore Hallingsworth Green
Custom Cabinet Color // Benjamin Moore White Dove
Dining Table // Room & Board 48” Decker
Range Hood // Zephyr Roma Hood
Photography by: Bethany Nauert for Big Leo Productions
Stying by: Merisa Libbey

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page